Thursday, April 26, 2007

Suvaitse uskonnollista suvaitsemattomutta!

Hesarin mielipidesivulta tänään (26.4.2007):
"EI TASA-ARVOA OLE MUUTENKAAN
Suomessa on uskonnon- ja mielipiteen vapaus. Saa olla mitä mieltä haluaa. Miksi se ei koske sitä, mitä mieltä on pappisviroista? Miksi ei kunnioiteta niiden mielipidettä, jotka eivät naispappeutta hyväksy?
Heillä on täysi oikeus ajatteluunsa. Luulisi, että naisilla on parempaakin tekemistä kuin ruveta papiksi tai mennä armeijaan..."

Olen samaa mieltä, naisilla on parempaakin tekemistä kuin ryhtyä papiksi.
Tuskin kukaan on vaatinut, ettei naispappeutta saisi vastustaa, tai sanoa mielipidettään ääneen.
Uskolla voi perustella (tai oikeastaan jättää perustelematta) mitä tahansa mielipidettä (myös valtion tukemassa kirkossa), oli se kuinka syrjivä tahansa. Mutta jos tilanne on toisinpäin, puhutaan siitä, kuinka jokaisen vakaumusta tulisi "kunnioittaa".

3 comments:

paahtoleipä said...

En sattunutkaan Hesaria saamaan käsiini, vaikka aihe periaatteessa kiinnostaa; Aivan käsittämätöntä. Kirjoittiko edes omalla nimellään?

(Jos niin mikä. Toki tälläisten mielipiteiden esittäjien persoona olisi mukava aina saada yleiseen valoon..)

Tuo "tasa -arvo ei muutenkaan toteudu" on nimittäin NIIN sitä. Ihan sama kun sanoisi poliisille että "ylinopeussakkoni tulee mitätöidä, koska joku onnistuu joka tapauksessa ajamaan ylinopeutta saamatta sakkoja." Tai Amerikan aselakiveikkojen pelleily..

Ei oikein tiedä itkeä vai nauraa. Huvittaa nuo pellet ihan sikana, mutta toisaalta..

M said...

Ihan omalla nimellään kirjoitti, Tuula Kajas taisi olla nimi.

Uskontojen pahoja tekoja puolustellaan useasti juuri siten, että kyllähän muutkin tekee pahaa. Mikä ei tietenkään ole mikään puolustus...

paahtoleipä said...

Tuula Kailas voisi myös ensin miettiä että

"Suomessa on uskonnon- ja mielipiteen vapaus. Saa olla mitä mieltä haluaa."

Ei itse asiassa ihan pidä paikkaansa: esimerkiksi rasismi ja jumalanpilkka ovat rikoksia, joista saa rangaistuksen. Eli mitä tahansa mieltä ei tosiaankaan SAA olla.

Toisaalta jotenkin en usko että Tuula Kailas itse kunnioittaa muiden ihmisten vakaumuksia -paitsi tietenkin jos ne ovat kristillisiä. Mutta ateistejahan ei näissä ikinä lasketa..