Saturday, April 21, 2007

Selataanpa uskonto-blogeja...

Lähden selaamaan blogilistan uskonto/jumala/usko -blogeja, katsotaan, mitä löytyy.

1. http://teamofjesus.net/wordpress/

Ensimmäinen blogi, ensimmäinen kirjoitus:
"
“Jeesus, vahvista minun uskoani”
Epäilys on synti, jota Jumala vihaa.
"

Jos jumala olisi kaikkea sitä, mitä hänen sanotaan, tuskin ihmisen epäilys olisi jumallalle niin kova pala, miksi olisi. Sen sijaan uskonnot, ja uskovaiset, tarvitsevat sokeaa uskoa todisteista huolimatta, jotta niiden/heidän järjetön rakennelmansa ei kaatuisi.

2. http://uskova.vuodatus.net/

"
Jumala on rakastanut meitä niin paljon, että antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

Kenelle antoi, kysyn edelleen? Ja jälleen usko on pelastumisen ehto. Tee mitä haluat, kunhan uskot.

"
-Uskonpuhdistus on oikeastaan ollut lähetystyön ensimmäisiä muotoja (vaikka uskonpuhdistus oli pikemmin kuitenkin valtionkirkon juurruttamista maiden pakanallisten alamaisten keskuuteen kuin varsinaista lähetystyötä), ja pakanauskonnot yritettiin kitkeä kansasta, joskus jopa miekkaan tarttuen. Jo silloin toteutettiin lähetyskäskyä, menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. (Matt. 28:19)."

Pelottavaa.

3. http://rukous.blogspot.com/

"Anna minulle voimia uskoa sinuun
ja kaikkeen mitä sinä olet."

Kyllä, voimia vaatii uskoa olemattomaan, mutta riittävällä itsesuggestiolla se kai onnistuu.

Ja juuri tässä on uskontojen suurin ongelma. Lapsille opetataan, että kunhan jokin asia löytyy jostain pyhästä kirjasta, on hyve uskoa se kyseenalaistamatta. Kyseenalaistaminen voi tapahtua korkeintaan suuremman uskon löytämiseksi. Tunnistamme tällaisen hulluuden ja sen seuraukset millä tahansa muulla elämänalueella, mutta emme uskonnoissa.

Tätä suosittelen
http://uskoitseesi.blogs.fi/


No comments: