Saturday, April 28, 2007

Vanha Testamentti rulettaa!

VT rulettaa, vaikka kristityt itsekin mieluummin unohtavat koko kirjan nolosti katseensa pois kääntäen.

Jesus sanoi:
17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. 20 Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan.

Ja jos ei pääse taivasten valtakuntaan...

Matteus 25.
41.
Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
42. Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
43. minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
44. Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
45. Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle'.
46. Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.



'...and I was rummaging around in the attic and I found the original copy of the Bible. Which was nice.'


'The old preaching game? All the kneeling and praying? Hardest game in the world. Done it meself, you see.'

Mitä ateismi on minulle antanut?

(Huom! Vaikka ateismi olisi antanut minulle kuun taivaalta, se ei tekisi siitä "totta".)
Usein ateismia pidetään kyynisyydeen ja epätoivon mielentilana. Ateismi ei lupaa kuoleman jälkeistä elämää, ei kerro tarinaa täydellisestä rakkaudesta jne. Ateismi on epätoivoa. Minä näen asian toisin.

1. Vapauden, turvallisuuden ja kontrollin tunne.
Raamatun, tai minkään muunkaan "pyhän kirjan", mukaan eläminen on vaikeaa niiden ristiriitaisuuksien ja epäselvien ohjeiden takia. Suuttuuko jumala, jos en kivitä sapattina töitä tekeviä? Uskonko tarpeeksi lujasti, onko uskoni aitoa? Kävikö synti mielessäni? Jumalalla tuntuu olevan hyvin paljon syitä määrätä ihminen kivitettäväksi tai helvettiin.
Ateistin ei tarvitse pelätä vaikeaselkoisen ja julman jumalan mielivaltaisia oikkuja. Voi elää elämäänsä rauhassa, ajattelematta, mitä kaikkea jumala on minunkin varalta suunnitellut. Minä teen elämästäni mitä haluan (toki yhteiskunta ja omat rahkeet asettavat ehtoja), jos epäonnistun, epäonnistun. Jos onnistun, olen tehnyt sen itse, ei jumala.

2. Opettanut arvostamaan elämää.
Meillä on varmasti tämä yksi elämä, tee elämästäsi merkityksekäs ja onnellinen. Ei pidä ajatella tuonpuoleista, vaan elää tässä ja nyt. Jos hyvin käy, voi jättää jälkeensä kauniin meemin, joka kulkee ihmisten mielissä pitkään ja aiheuttaa näille onnea.

3. Kirjoitan myöhemmin lisää, jos viitsin. Jos haluat kertoa omasi, pistä kommentteihin.

The Prayer of Obedience and Blind Faith

En tiedä mitä sanoa. Tämä on juuri sitä pelottavaa sokeaa uskoa, josta mm. Dawkins ja Harris ovat puhuneet.

http://teamofjesus.net/wordpress/

"The Prayer of Obedience and Blind Faith

We are sorry about the low quality of sound but when God gives us money, we’ll buy a new high quality microphone. But the message is very important. I hope you will sense the Holy Spirit in it.

Download or listen sermon: The Prayer of Obedience and Blind Faith"

Thursday, April 26, 2007

Suvaitse uskonnollista suvaitsemattomutta!

Hesarin mielipidesivulta tänään (26.4.2007):
"EI TASA-ARVOA OLE MUUTENKAAN
Suomessa on uskonnon- ja mielipiteen vapaus. Saa olla mitä mieltä haluaa. Miksi se ei koske sitä, mitä mieltä on pappisviroista? Miksi ei kunnioiteta niiden mielipidettä, jotka eivät naispappeutta hyväksy?
Heillä on täysi oikeus ajatteluunsa. Luulisi, että naisilla on parempaakin tekemistä kuin ruveta papiksi tai mennä armeijaan..."

Olen samaa mieltä, naisilla on parempaakin tekemistä kuin ryhtyä papiksi.
Tuskin kukaan on vaatinut, ettei naispappeutta saisi vastustaa, tai sanoa mielipidettään ääneen.
Uskolla voi perustella (tai oikeastaan jättää perustelematta) mitä tahansa mielipidettä (myös valtion tukemassa kirkossa), oli se kuinka syrjivä tahansa. Mutta jos tilanne on toisinpäin, puhutaan siitä, kuinka jokaisen vakaumusta tulisi "kunnioittaa".

Surullista...

Äiti rakastaa poikaansa, Jumala ei, koska tämä on homo.
Ja mihin tämä kaikki johtaa...

"Just recently my son Bobby came out to me. I had been worried for awhile. His teachers said most of his grades were slipping and he seemed depressed and withdrawn.

Bobby said he'd been hiding it for awhile because he was afraid I would reject him. I sat him down and told him that I loved him and that God loved him, but that his salvation was in danger if he did not resist his unnatural tempations. I told him how being gay would mean he would live a shorter life, and that if he couldnt change his orientation he could be celibate like most the ex-gays are. He started crying saying something along the lines of "I knew you wouldnt understand! You're just like everyone else!" before running to his room and slamming the door.

What did I do wrong? I dont want to lose my son, but I fear I already have. I talked it over with his therapist, who had the ludicrous idea that homosexuality was unchangable and that trying to repress could lead to lots of psychological damage (I've dropped him and will try to be finding another therapist with more moral beliefs). I wouldnt be surprised if he's the one who's feeding my son all the homosexual propaganda about how its 'ok' to be gay. That, or how homosexuality has engulfed the media, making it seem 'cool' and 'hip' and how they were just another oppressed minority. You didnt have to worry about seeing two men making out on tv at my age! I dont want to sound like a fanatic, but Im worried what other effects will come out of this increasingly secular, immoral society obsessed with filth.

Am I too late? Or is it possible to save my son"

Lopulta poika tappoi itsensä.

Vain uskolle annetaan oikeus sokaista ihmisiä näin kohtalokkaasti. Vain uskoville annetaan oikeus vedota täysin järjettömään kirjaan ilman mitään vaateita rationalisuudesta/todisteista, oli sitten kyse moraalista, biologiasta tms. Jokainen muu joutuu perustelemaan kantansa, uskoville riittää, että he sanovat asiasta löytyvän jotain Raamatusta (yleensä seurakuntien vanhimpien tulkinnat sotkevat juttua entisestään). Ja tätä uskoa meidän tulee vielä kunnioittaa.

Fundies say the darnest things.

Sunday, April 22, 2007

Lisää hauskuutta!

Vakavan asian äärellä on välillä hyvä naurahtaa.





SAN FRANCISCO—Open-air preacher "Brother Sam" Hilson rescued more than 300 of God's children from appreciating a cloudless spring day at Golden Gate Park Tuesday by informing them of their sins and the swift approach of Judgment Day.
...

Many of those who have been singled out by Hilson confirm the attention had a direct impact on their lives.

"It was my first weekday off in a while, so I thought I'd enjoy the nice weather, maybe head down to the waterfront too," said Russ Tiderington, 25, who, according to Hilson, "sashay[ed] [his] hips like a painted Jezebel." "But I decided to go home and catch up on some chores instead."

Saturday, April 21, 2007

Hauskoja videoita II

Osuvia.

Religion ala Eddie Izzard


Eddie Izzard - Easter and Christmas


Eddie Izzard on Christmas


Eddie Izzard - St. Paul's letters


Eddie Izzard - Creation

Hauskoja videoita

Mr. Deity (Tähän mennessä ilmestynyt 10 jaksoa, katso kaikki!)


George Carlin - Religion


Jim Gaffigan and religion

Selataanpa uskonto-blogeja...

Lähden selaamaan blogilistan uskonto/jumala/usko -blogeja, katsotaan, mitä löytyy.

1. http://teamofjesus.net/wordpress/

Ensimmäinen blogi, ensimmäinen kirjoitus:
"
“Jeesus, vahvista minun uskoani”
Epäilys on synti, jota Jumala vihaa.
"

Jos jumala olisi kaikkea sitä, mitä hänen sanotaan, tuskin ihmisen epäilys olisi jumallalle niin kova pala, miksi olisi. Sen sijaan uskonnot, ja uskovaiset, tarvitsevat sokeaa uskoa todisteista huolimatta, jotta niiden/heidän järjetön rakennelmansa ei kaatuisi.

2. http://uskova.vuodatus.net/

"
Jumala on rakastanut meitä niin paljon, että antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä."

Kenelle antoi, kysyn edelleen? Ja jälleen usko on pelastumisen ehto. Tee mitä haluat, kunhan uskot.

"
-Uskonpuhdistus on oikeastaan ollut lähetystyön ensimmäisiä muotoja (vaikka uskonpuhdistus oli pikemmin kuitenkin valtionkirkon juurruttamista maiden pakanallisten alamaisten keskuuteen kuin varsinaista lähetystyötä), ja pakanauskonnot yritettiin kitkeä kansasta, joskus jopa miekkaan tarttuen. Jo silloin toteutettiin lähetyskäskyä, menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni. (Matt. 28:19)."

Pelottavaa.

3. http://rukous.blogspot.com/

"Anna minulle voimia uskoa sinuun
ja kaikkeen mitä sinä olet."

Kyllä, voimia vaatii uskoa olemattomaan, mutta riittävällä itsesuggestiolla se kai onnistuu.

Ja juuri tässä on uskontojen suurin ongelma. Lapsille opetataan, että kunhan jokin asia löytyy jostain pyhästä kirjasta, on hyve uskoa se kyseenalaistamatta. Kyseenalaistaminen voi tapahtua korkeintaan suuremman uskon löytämiseksi. Tunnistamme tällaisen hulluuden ja sen seuraukset millä tahansa muulla elämänalueella, mutta emme uskonnoissa.

Tätä suosittelen
http://uskoitseesi.blogs.fi/


Sunday, April 8, 2007

Usko = hulluus?

http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2007/04/518066

"Etiopiassa on Afrikan kolmanneksi eniten AIDS- ja HIV-potilaita. Arviolta 2:sta 3:een miljoonalla on HIV-tartunta. Tuhannet etiopialaiset yrittävät parantua AIDSista pyhällä vedellä."

Saturday, April 7, 2007

Sunday, April 1, 2007

Top Ten Signs You're a Fundamentalist Christian

Top Ten Signs You're a Fundamentalist Christian
http://www.evilbible.com/Top_Ten_List.htm


10 - You vigorously deny the existence of thousands of gods claimed by other religions, but feel outraged when someone denies the existence of yours.

9 - You feel insulted and "dehumanized" when scientists say that people evolved from other life forms, but you have no problem with the Biblical claim that we were created from dirt.

8 - You laugh at polytheists, but you have no problem believing in a Triune God.

7 - Your face turns purple when you hear of the "atrocities" attributed to Allah, but you don't even flinch when hearing about how God/Jehovah slaughtered all the babies of Egypt in "Exodus" and ordered the elimination of entire ethnic groups in "Joshua" including women, children, and trees!

6 - You laugh at Hindu beliefs that deify humans, and Greek claims about gods sleeping with women, but you have no problem believing that the Holy Spirit impregnated Mary, who then gave birth to a man-god who got killed, came back to life and then ascended into the sky.

5 - You are willing to spend your life looking for little loopholes in the scientifically established age of Earth (few billion years), but you find nothing wrong with believing dates recorded by Bronze Age tribesmen sitting in their tents and guessing that Earth is a few generations old.

4 - You believe that the entire population of this planet with the exception of those who share your beliefs -- though excluding those in all rival sects - will spend Eternity in an infinite Hell of Suffering. And yet consider your religion the most "tolerant" and "loving."

3 - While modern science, history, geology, biology, and physics have failed to convince you otherwise, some idiot rolling around on the floor speaking in "tongues" may be all the evidence you need to "prove" Christianity.

2 - You define 0.01% as a "high success rate" when it comes to answered prayers. You consider that to be evidence that prayer works. And you think that the remaining 99.99% FAILURE was simply the will of God.

1 - You actually know a lot less than many atheists and agnostics do about the Bible, Christianity, and church history - but still call yourself a Christian.